2015. augusztus 14-én mutatta be a Játékszín a Szegedi Szabadtéri Játékokkal és a gödöllői Művészetek Házával közös produkcióját, A szőke ciklont. Rejtő Jenő egyik talán legismertebb művéből Szente Vajk és Gulyás Levente Lőkös Ildikó dramaturggal készítettek előadást, melynek főszerepében a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház jelenlegi igazgatóját, Őze Áront, további szerepekben Földes Esztert, Szerednyey Bélát, Kerekes Józsefet, Pusztaszeri Kornélt és Csonka Andrást láthatja a közönség. Korábban pedig a 2016-ban elhunyt Józsa Imre is játszott a előadásban.

A premier óta töretlen sikerrel játszott Rejtő-adaptáció, melyben maga az író is feltűnik, március 12-én jubileumot ünnepel, ugyanis ekkor lesz A szőke ciklon 100. előadása.

Az előadás ismertetője:

„Az élethez kell egy kis őrültség!” – és Evelyn Weston személyesen hozza el nekünk, miközben egy fegyenc szoros kíséretében az Álmodó Buddha nevű szobrocskát hajszolja, s bár az autóvezetés terén erős hiányosságokat mutat, ez nem zavarja abban, hogy szőke ciklonként kapja föl s hurcolja Európán és a Szaharán át a borostát nem tűrő tudós Sir Bannistert. Ezek után még néhány családi kapcsolatra is fény derül, és megkerül egy bizonyos neszesszer, hogy aztán levonhassuk a konzekvenciát: „az élet olyan, mint egy nyári ruha mellénye – rövid és céltalan”.

Kiemelt kép: Szerednyey Béla, Őze Áron, Földes Eszter, Józsa Imre és Csonka András A szőke ciklonban (fotó: jegy.hu)