Egy hónapon belül a hetedik előadás jubilál a Vígszínházban. A Hamlet (50), A Pál utcai fiúk (250), a Mondjad, Atikám! (75), a Játék a kastélyban (150), a Toldi (100) és a Játszd újra, Sam! (500) után a társulat oszlopos tagjának, Fesztbaum Béla önálló estje, A léggömb elrepül is kerek előadásszámot ünnepelhet. A Jászai Mari-díjas színész 2008 áprilisában állt először a közönség elé saját szerkesztésű és rendezésű monodrámájával, melyben az egyik legismertebb magyar író-költő, Kosztolányi Dezső alakját és szellemiségét idézi meg.

„A sokunk számára oly kedves költő verseiből, újságcikkeiből, útleírásaiból, novelláiból szerkesztett est egy igazából felnőni sosem akaró, az életet, a játékot szenvedélyesen szerető fiatalember portréja. Éljük bármelyik életszakaszunkat, legyen a dalunk boldog vagy szomorú, álljunk rivaldafényben, vagy kacsintson ránk az elmúlás, Kosztolányi írásai arra tanítanak, hogy nyitott szívvel, gyermekségünket megőrizve és érzékenyen az élet apró dolgainak költészete iránt, harmonikusabb és derűsebb lehet földi utazásunk…” – írják az előadás színlapján.

Fesztbaum Béla december 7-én délután 3 órakor játssza századik alkalommal A léggömb elrepült a Vígszínház Házi Színpadán.

Forrás: fesztbaumbela.hu

Kiemelt kép: Jelenet az előadásból (fotó: Gál Bereniké)