Ingyenes szabadtéri koncertekkel és színházi gálaműsorral nyitja meg 10. jubileumi évadát az óbudai 3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ, amelyen mások mellett Tasnádi Bence, Eke Angéla, Patkós Márton és Józan László idézik meg a korábbi évek nagy sikerű nyári előadásainak hangulatát. Keleti Éva, Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus, érdemes és kiváló művész külön erre az alkalomra készített képei is megtekinthetők lesznek az Ők is vannak még című fotókiállításon, egészen október végéig.

Óbuda egyik legizgalmasabb játszóhelye 2013. szeptember 21-én azzal a céllal nyílt meg, hogy közelebb hozza a kultúrát, és egyben új közösségi, közművelődési teret teremtsen a Kaszásdűlő környékén élők számára. Az elmúlt 10 évben 129 színházi előadás, 64 koncert, 38 kiállítás és számtalan egyéb program valósult meg a 150 fős színházteremben. A 3K színpadára lépett az évek során, a teljesség igénye nélkül: Béres Ilona, Jordán Tamás, Molnár Piroska, Hernádi Judit, Szacsvay László, Tompos Kátya, Gryllus Dorka, Kálid Artúr, Scherer Péter, Peller Anna, Schmied Zoltán, Pokorny Lia.

A szervezők most szeptember 23-án ingyenes szabadtéri programokkal várják közös ünneplésre a nézőket a Pethe Ferenc téren. 15 óra 30 perctől Bársony Bálint és zenekara szórakoztatja interaktív Hangszersimogató koncertjével a gyerekeket és szüleiket. 17 órától az elmúlt években bemutatott nyári, szabadtéri színházi előadásokat megidéző élőzenés gálaműsor tekinthető meg. Részleteket láthatnak a Sok hűhó semmiért, a Liliom, a Rómeó és Júlia és a Tévedések vígjátéka című produkciókból. 20 órakor a Budapest Orchestra Project koncertje zárja a napot, Karosi Júlia és Tasnádi Bence közreműködésével.

Kiemelt kép: Tasnádi Bence és Patkós Márton (Fotó: Várady Nikolett)