Tíz évvel ezelőtt alakult meg a Pesti Magyar Színház büféjében a Harmadik Figyelmeztetés nevű színészzenekar. A formációt azzal a céllal hozta létre Gémes Antos kezdeményezésére Cserna Antal, Fillár István és az akkor még csak a Pesti Magyar Színiakadémia hallgatója, Horváth Zoltán, hogy a premierbulikon szórakoztassák az egybegyűlteket. Az alapítás után csatlakozott a zenekarhoz Pethő Gergő és Wagner-Puskás Péter, aki mint korrepetitor dolgozott abban az időben a Magyar Színházban.

A Harmadik Figyelmeztetés 2009. március 27-én adta első koncertjét, majd ugyanebben az évben ők csinálták a Pesti Magyar Színház szilveszteri műsorát. A zenekar habár nem saját szerzeményeket játszik, minden dalt átalakítanak, így legyen szó régi vagy újabb magyar számról, musicalről vagy rockopera-részletről, mindet egyedi stílusban hallhatja a közönség. Az alapítás óta eltelt egy évtizedben felléptek több fesztiválon, színházi évadnyitón, klubokban, a Pécsi Országos Színházi Találkozón, valamint a Színházak Éjszakáján is. A zenekarból 2013-ban kivált Horváth Zoltán basszusgitáros, ezután csatlakozott a csapathoz László Zsolt.

A tízéves jubileumot különleges koncerttel ünnepli meg a zenekar május 21-én a Pesti Magyar Színházban. Felcsendülnek a legnagyobb slágerek, érkezik majd több meglepetésvendég és a sztorizgatás sem marad el. További részleteket az esemény Facebook oldalán találtok.