A Feledi János művészeti vezetésével működő Feledi Project a magyarországi előadások mellett több külföldi vendégszereplést tudhat maga mögött az elmúlt 10 évben. Bár az idén megálmodott évadot átszervezte a jelenlegi járványhelyzet és a korlátozások, ennek ellenére azonban hatalmas energiával és pozitív szemlélettel állnak hozzá a következő időszakhoz.

A formáció első bemutatója 2021-ben a februárra tervezett Don Quijote, amelyhez Feledi János olyan táncművészeket kért fel, akik más stílusú mozgásvilágból érkeznek, és még sosem dolgozott velük. A Feledi Porject további elképzelése, hogy a Hat Tánc című produkcióját – mely reflexió Bartók Béla Román népi táncok című művére, és amely az 1915-ben zongorára íródott műnek dob, bőgő és zongora adaptációja – határon túli területekre is eljuttassa. Az előadás zenéjét Oláh Dezső Junior Príma-díjas zeneszerző, zongoraművész szerezte.

A jubileumi évadban a Szálkák, melyet Pilinszky János azonos című kötete inspirált, azon kívül, hogy bekerült a 2020-ban indult Déryné Programba, a tengerentúlról is kapott meghívást. A nemrég felújított darabban Trill Zsolt, a Nemzeti Színház Érdemes és Kiváló művésze is látható, így a tánc és az élőzene mellett a próza is fontos szerepet kap az összművészeti fúzióban.

Az évforduló alkalmából az elmúlt 10 év előadásainak fotókiállítása, valamint egy kiadvány is készül, az időszakot pedig egy Csehov ihlette premierrel tervezik zárni 2021 őszén.

Kiemelt kép: jelenet a Hat Tánc című előadásból (Fotó: Szigeti László)