Július 15. és 16. között immár 10. alkalommal rendezik meg a Cirkuszok Éjszakáját Magyarország legnagyobb utazócirkuszával a Magyar Nemzeti Cirkusszal Balatonlellén. Az eredetileg egynapos rendezvény a hatalmas érdeklődésre való tekintettel 2021 óta két napon keresztül tart, ahol kibővített műsorral, sztárvendégekkel és színes programmal várnak mindenkit.

A rendezvény fő attrakciója évekig az elefántfürdetés volt a Napfény Strandon, ez azonban idén már nem lesz megtartva, hiszen az elefántok a Magyar Nemzeti Cirkusz többi vadállatával együtt a nagykőrösi Safari Parkban töltik megérdemelt pihenésüket. Ugyanakkor az igazi fesztiválhangulat most sem marad el, hiszen a rendezők rengeteg extrával, hatalmas sztárparádéval várják a nagyérdeműt. Az esemény házigazdája a magyar televíziózás koronázatlan királynője, Liptai Claudia lesz.

A kétnapos programsorozatot a Zenés Cirkuszi Parádé nyitja meg, ami 15-én 11 órakor indul a Cirkusz térről a 7-es főúton a Napfény Strandra zenekari és rendőrségi kísérettel. A megnyitót közvetlenül a Balaton parton cirkuszi bemutatók követik. A Magyar Nemzeti Cirkusz jóvoltából pedig csak ezen a két előadáson lesz látható Alexander Jr. lenyűgöző kézegyensúlyozó produkciója és a Főnix Tűzzsonglőr csoport, akik biztosítják a forró hangulatot. Illetve újra porondra lépnek a Richter csoport lovas akrobatái, és látható lesz a közönség nagy kedvence a magyar nemzeti zászló ifj. Richter József cirkuszigazgató kezében, természetesen vágtázó lóháton. A vidám perceket az olasz komikusok mellett, Kamarás Norbert az Éjjel-Nappal Budapest szereplője garantálja.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Cirkuszok Éjszakájáról (Fotó: Programturizmus)