Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulója alkalmából készített egyedi válogatáskötetet a Jelenkor Kiadó és a Libri a 20. század egyik legjelentősebb alkotójának verseiből és prózaműveiből, amelynek exkluzív kiadásával ajándékozzák meg a középiskolásokat és az egyetemistákat.  

A kezdeményezés célja, hogy a 20. századi magyar irodalom kiemelkedő alkotásai minél több fiatal olvasóhoz eljussanak. Nemes Nagy Ágnes a korszak egyik legnagyobb alakja, akinek lírája, esszéi a mai napig nagy hatással bírnak az olvasók újabb és újabb generációira. A Szilánkos fényjelek címmel Ferencz Győző szerkesztésében megjelenő, kereskedelmi forgalomba nem, egyébként 10 000 példányban megjelent kötetet térítésmentesen bocsátják az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező magyar középiskolások, főiskolások és egyetemisták rendelkezésére.

„A Libri Könyvkereskedelmi Kft. elkötelezett támogatója a magyar kultúrának, melynek gazdagságához Nemes Nagy Ágnes felbecsülhetetlen mértékben járult hozzá. Születésének 100. évfordulóján rá emlékezünk ezzel a kötettel, melyben prózája és lírája előtt egyaránt tisztelgünk” – mondta el Sándor Gabriella, a Libri-Bookline marketing- és kommunikációs igazgatója a könyvosztás kapcsán. A Libri 2021-ben hívta életre a fiatalokat támogató kezdeményezést, akkor Mészöly Miklósnak, a 20. századi magyar prózairodalom megkerülhetetlen szerzőjének öt novelláját adták ki egy exkluzív kötetben Nem felelt meg neki címmel. A most megjelent Nemes Nagy Ágnes-kötetet  a diákok június 10-től, érvényes diákigazolványuk felmutatásával vehetik át Ünnepi Könyvhét helyszínein, valamint országszerte a Libri 55 könyvesboltjában, a készlet erejéig.

Kiemelt kép: Nemes Nagy Ágnes: Szilánkos fényjelek (Fotó: Libri)