Illatszertár / Kecskeméti Katona József Színház – Kelemen László Kamaraszínház / Rendező: Mohácsi János / január 3. 19:00

László Miklós békebeli, romantikus komédiája igazi örökzöld, ráadásul egyike azon kevés magyar vígjátéknak, amely a határokon túl is sikert sikerre halmoz, népszerűsége lassan száz éve töretlen a nemzetközi porondon is. A nosztalgikus történetben egy drogéria agyonhajszolt alkalmazottai keresik a párjukat, és helyüket az életben, sok más magányos, elfoglalt emberhez hasonlóan – egy ismeretlen, sosem látott partnernek küldött levél útján. De mi történik akkor, ha a vágyott igazi mégsem az Óperenciás tenger túlpartján él, hanem nagyon is mellettünk, akár a közvetlen közelünkben, olyannyira, hogy eleinte azt hisszük, el sem bírjuk viselni? Az előadást a remekmű-alapanyagon felül a Mohácsi-testvérek személye teszi igazi különlegességgé, akik a történetet saját felkavaró és kacagtató színházi nyelvükre ültették át. Az előadást Mohácsi János rendezi, a főbb szerepekben Kocsis Pál, Adorjáni Bálint, Kőszegi Ákos, Orth Péter, Sirkó László és Csapó Virág látható.

A súgó / Nemzeti Színház – Kaszás Attila Terem / rendező: Berettyán Nándor / január 5. 19:30

Bizonyára mindenkinek ismerős az a helyzet, amikor valóra válik a színészek egyik rémálma: elfelejtik a szöveget. Sőt mi több, nem csak a szöveget nem tudják, hanem még azt sem, milyen darabot játszanak. A súgó segítségére várnak, de a súgó eltűnt. A közönség ül, várja, hogy történjen valami, de a színészek tanácstalanok. Elveszetten, ügyetlenül, nevetségesen próbálkoznak, de a súgó segítsége nélkül tehetetlenek. Ez a furcsa alaphelyzet adja a darab konfliktusát. A Nemzeti Színház új előadását a fiatal Berettyán Nándor írta és rendezte, a főbb szerepekben Ács Eszter, Barta Ágnes, Katona Kinga, Bordás Roland, Berettyán Sándor, Mészáros Martin és Szabó Sebestyén László lesz látható.

Kiemelt kép: Az Illatszertár szereplői (fotó: Kecskeméti Katona József Színház)